07. 12. 2014

Vánoční punč

Český běh žen startuje - Vánočním punčem se v neděli 7. prosince rozjel už třetí ročník jediného ryze ženského běžeckého závodu v České republice. Český běh žen se narodil v roce 2013 v Ostravě. Prvního ročníku se zúčastnilo přes šest set startujících dam, o rok později jich na startu stálo téměř dvanáct set. 6. června 2015 chtějí organizátoři pokořit hranici dvou tisíc účastnic. K patronkám se v roce 2014 připojila i běžecká nadšenkyně, herečka Iva Pazderková. A zůstává věrný i v roce 2015.

Chceme, aby Český běh žen nebyl jen jeden závod v roce, ale aby s námi milé dámy i jejich přátele a rodiny žily celý rok. Proto Vánoční punč a společné přání hezkých Vánoc všem současným i budoucím příznivcům toho našeho běhání," vysvětlil Oldřich Zvolánek, šéf úspěšné vítkovické atletiky a ředitel unikátního projektu. Kromě ochutnávky punče se na Karolině malovaly perníčky a bruslilo. Vánoční náladu doplnilo i vystoupení pěveckého sboru Waldorfského lycea. Někteří návštěvníci si také hned pořídili dárkové poukazy na startovné, které jsou k mání již od pátku a osvědčily se jako originální, zdravý a navíc i cenově velmi dostupný dárek nejen pod stromeček už loni. Koupit poukazy v ceně dvě stě korun lze v informačním stánku obchodního centra Fórum Nová Karolina nebo objednat na emailové adrese info@ceskybehzen.cz.

Český běh žen není ale jen závodem pro dámy všeho věku a kondice, ale také zábavou pro celou rodinu. I letos se chystají mnohá překvapení. Pravidelné výživové poradenství, „hudební maraton" základních uměleckých škol z celého kraje či první after party Českého běhu žen jsou jen malou ochutnávkou. Trati a věkové kategorie zůstávají tradiční, včetně místa startu a cíle. „Já mám za sebou oba ročníky, oslavila jsem nedávno šedesátku, ale na Český běh žen se těším moc. Hned 15. prosince, kdy pořadatelé spustí on-line registraci, se přihlásím. A mám taky několik kamarádek, kterým hodlám koupit pod stromeček jako dárek právě startovné," komentovala jedna z účastnic setkání fanoušků Českého běhu žen při Vánočním punči, Zdena Kusáková. A stejně to může udělat každý. Stačí si pak jen vybrat správnou trať. A to v délce 2,5 km Nordic Walking a nebo běh na trase 2,5 km, 5 km nebo 10 km v kulise tradičního centra Ostravy- Masarykova náměstí, Fóra Nová Karolina a nábřeží řeky Ostravice.